Aanvullend onderzoek

In het Gezondheidscentrum CareXL is het mogelijk om aanvullend onderzoek te krijgen. Deze worden alleen uitgevoerd indien er een indicatie is. Dit wordt bepaald door de huisarts. Voor deze aanvullende onderzoeken is er een voorbereiding nodig.

Bij geen goede voorbereiding kan er geen aanvullend onderzoek uitgevoerd worden en dient er een nieuwe afspraak gemaakt te worden!

De aanvullende onderzoeken en bijbehorende voorbereidingen zijn:

Echografie
Echografie is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van hoog frequentiegolven. Deze golven worden omgezet in beelden die te zien zijn op een monitor.
De voorbereiding kunt u hier vinden: Voorbereiding echografie

ECG
Een ECG (Elektrocardiogram) is een grafische weergave van de elektrische activiteit in de hartspier. Deze registreert de elektrische prikkel die de spiercellen in het hart laat samentrekken.
Voor een ECG is er niet veel voorbereiding nodig. Het is wel belangrijk dat u de huid niet invet (crème of zalf).

Spirometrie
Spirometrie is een test om te zien hoe goed je longen functioneren en om longziekten (astma en COPD) te diagnosticeren/monitoren.
Voor
 de spirometrie is het belangrijk dat u drie dagen van tevoren geen inhalatiemedicatie inneemt. Deze kan namelijk invloed hebben op de resultaten.

ABPM
De 24-uurs bloeddrukmeting, ook wel ambulante bloeddrukmeting (ABPM) genoemd, is een onderzoek waarbij de bloeddruk over een langere periode wordt gemeten.
Er dient rekening gehouden te worden dat u twee dagen naar de praktijk moet komen op dezelfde tijdstip. Ook is het afgeraden om intensieve bewegingen te maken.

Holter
Een holteronderzoek is een registratie van het hartritme door middel van een hartfilmpje (ECG), meestal gedurende 12 tot 24 uur. Een holterregistratie geeft aan hoe het hart zich over een langere periode gedraagt.
Er dient rekening gehouden te worden dat u twee dagen naar de praktijk moet komen op dezelfde tijdstip. Ook is het afgeraden om intensieve bewegingen te maken.

Houdt u er rekening mee dat u bij sommige aanvullende onderzoeken moet uitkleden.